49ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΡΧΙΚΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021 -2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΘΗΝΑΙ - ΦΛΥΑ -ΥΜΗΤΤΟΣ:

Η παρουσίαση του προγράμματος στο link  ΑΘΗΝΑΙ-ΦΛΥΑ-ΥΜΗΤΤΟΣ  

Πολιτιστικό πρόγραμμα από την Κα Μαραμαθά Ουρανία  ( Φιλόλογος) 

ΔΡΑΣΗ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΗ :

Η παρουσίαση της δράσης με το 1ο Λύκειο Χαλανδρίου και το 1ο Λύκειο Υμηττού  την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022  στο link  Διασχολική Δράση – Poster by Rena Maramatha

Πολιτιστική δράση από την Κα Μαραμαθά  ( Φιλόλογος)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ: " ΤΟ ΠΑΙΔΙ , Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ" από τον Κο Τσούτση Αντώνιο  ( Φιλόλογος)

Παρουσίαση Προγράμματος  την Τετάρτη    18 Μαΐου  2022  στην Τεχνόπολη     https://youtu.be/MmHAJH-O_ps

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ από την Κα Λάσκαρη Χριστίνα  ( Φιλόλογος),  τον Πατήρ Γεννάδιο (Δεμερτζή   Δημήτριο, Θεολόγος) και τον Κο Τσούτση Αντώνιο    ( Φιλόλογος)

Έλαβαν μέρος 18 μαθητές, όπου έκαναν πρόβες κάθε Πέμπτη και Κυριακή. Η θεατρική ομάδα έδωσε τη παράσταση "Ματωμένος γάμος" του Γκαρσία Λόρκα  την Παρασκευή 20 Μαΐου και ώρα 11:00 π.μ και Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:00 στο Κλειστό Θέατρο Γκράβας, Ταϋγέτου 60

ΔΡΑΣΗ : ΤΗΣ ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ από τον Κο Δούκα Κωνσταντίνο ( Μαθηματικός) και την Κα Σαρλή Φωτεινή  ( Μαθηματικός)

Πραγματοποιήθηκε η αναπαράσταση του Πειράματος του Ερατοσθένη στα πλαίσια κοινής δράσης των τμημάτων της Α Λυκείου .

ΔΡΑΣΗ : ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ORDRUP GYMNASIUM" από τη  ΔΑΝΙΑ από τον Κο Δούκα Κωνσταντίνο ( Μαθηματικός)

Πραγματοποιήθηκε κοινή δράση με τους μαθητές του σχολείου "ORDRUP GYMNASIUM" από τη  ΔΑΝΙΑ  και τους μαθητές της Γ Λυκείου τμήματος Οικονομίας.  Έγιναν πολιτιστικές εκδηλώσεις και επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και της Αρχαίας Αγοράς.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ: « ΣΕΙΣΜΟΙ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ  ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ »  από την Κα Κωστούρου Αδαμαντία  (Μαθηματικός) και την Κα Παπαδιονυσίου Δέσποινα ( Φιλόλογος)